Prva stran | Kontakt | Načrt strani
O podjetjuProdajni programVodaZakaj voda?Ste vedeli?

-Magnetni nevtralizatorji vodnega kamna
-Filtri in čistilniki za gospodinjstva
-Mehanski filtri za vodo za hišni priključek
  -Mehanski filtri za vodo z mehanskim vložkom
  -Mehanski filtri za vodo z vložkom aktivno oglje
  -Vodni filter za prho
-Naprave in sredstva za mehčanje vode
-Potrošni material in komponente
-Pitniki (coolerji) za ohlajeno in vročo vodo
- Ekoavtomag katalizator NOVO
Filtri in čistilniki za gospodinjstva

Dvojni hišni filter za vodo EKODUPLEX

Namen uporabe – vse v enem ohišjuekom ekoduplex

* Mehansko filtriranje
* Nevtravlizacija vodnega kamna
* Zaščita proti kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode.

Uporaba: Filtriranje za pitno vodo, zaščita za pipe, bojler, pralni stroj, cevovode in zaščita ostalih hišnih naprav.

Vhod : ¾'' , 1''.
Izhod: ¾'' , 1''.
Višina : 10'' – 315 mm.
Filterni vložek : tip SX.
Max. Del. Tlak : 8 bar.
Max. Del. Temp. : 45 stopin C.
ekom ekoduplex odprtTesnenje : z o-ringom.

Vprvem delu filtra je nameščen mehanski vložek filtra z mrežico 50 mcr., v katerem je vgrajen magnetni nevtralizator vodnega kamna. V drugi del filtra je nameščen kombiniran vložek filtra za mehansko filtracijo 25 mcr. in aktivno oglje v granulatu.

 


DVOJNI HIŠNI FILTER ZA VODO EKO - DUPLEX - 2

Ohišje filtra je izdelan iz materialov in po predpisih EU, EEC 85/374. Filter vložki za mehansko čiščenje so izdelani po standardih EU, EEC 80/778.

Priključki filtrov so: R ¾, R 1,

MAX .obratovalni tlak filtra pri hladni vodi je 7 barov.
MAX. temperatura filtra je pri vodi 45 stopinj celzija.

V prvem delu filtra je nameščen mehanski vložek filtra polypropylen 25 mcr., v katerm je nameščen magnetni nevtralizator vodnega kamna. V drugi del filtra je nameščen vložek filtra sintrano aktivno oglje 10 mcr.

Mehanski vložek filtra polypropylen 25 mcr. je namenjen za mehansko čiščenje vode in zadrži vse trdne delce v vodi, ki so večji od 25 mcr.

Magnetni nevtralizator vode je namenjen za zaščito proti vodnemu kamnu in feromagnetnim delcem v vodi. Drugi dvložek filtra sintrano akivno oglje namenjen za zaščito proti : kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode in hkrati zadrži vse večje delce v vodi, ki so večji od 10 mcr.

Mehanski vložek filtra polypropylen 25 mcr. je potrebno zamenjati z novim na vsakih 12 mesecev . Vložek filtra sintrano aktivno oglje se menja na 6 – 12 mesecev.

UPORABA: filtriranje za pitno vodo, zaščita za pipe, bojlerje, pralne stroje, cevovde in za zaščito ostalih hišnih naprav.

Montiramo jih lahko neposredno za vodomerom. Montažo naj izvede strokovno usposobljena oseba. Ob montaži je potrebno filter tesniti z teflonom. Vgradnja naj bo izvedena v obhodnem vodu (bay pas).

Obvezna je uporaba gibljivih cevi!

Opis slike: Prikaz vgradnje filtrirnega sistema Ekoduplex 2 v zunanji hišni jašek.TROJNI HIŠNI FILTER EKO - TRIPLEX


Trojni hišni filter EKO-TRIPLEX je idealna rešitev za zaščito vode pri vhodu vode v objekt.

V prvem loncu filtra je nameščen mehanski vložek filtra 50 mcr in magnetni nevtralizator vodnega kamna. Lonec filtra ima na dnu nameščeno pipico za povratno izpiranje trdnih delcev v vodi. S pomočjo povratnega izpiranja podaljšamo življensko dobo mehanskega vložka filtra.

V drugem loncu filtra je nameščen vložek filtra s 25 mcr filtracijo in preprečuje vstop vsem trdnim delcem v vodi, ki so večji od 25 mcr.

V tretjem loncu filtra je nameščen vložek filtra aktivno oglje CARBON BLOCK 5 mcr in je idealna rešitev za zaščito vode proti kloru, pesticidom insekticidom, izboljša vonj in okus vode hkrati zadrži vse trdne delce , ki so večji od 5 mikronov.

Uporaba: Filtriranje za pitno vodo, zaščita za pipe, wc kotličke, boljer, prali stroj, cevovode in za zaščito ostalih hišnih naprav.

Vhod: 3/4˝, 1˝
Izhod: 3/4˝, 1˝
Višina: 10˝­­ - 315 mm
Filterni vložek : tip SX
Max.del. temp.: 45 stopinj C
Max. Del. tlak : 8 barov.
Tesnenje: z o-ringom

 

Podpultni čistilnik vode Bravo 20 (s samostojno pipo)

Je idealna rešitev za pripravo kvalitetne pitne vode. Napravo lahko vgradite pod kuhinjski pult in je namenjena izključno za pitno vodo ali vodo, ki se uporablja pri kuhanju in pripravi le-te.

Čistilnik pitne vode je sestavljen iz dvojnega ohišja v katerem sta nameščena dva kvalitetna filter vložka. 

 • prvi filter vložek je mehanski z propustnostjo 5 mcr. Namenjen je zaščiti proti mulju, raznim usedlinam, pesku, rji in proti vsem trdnim delcem, ki so večji od 5 mcr. 

 • drugi filter vložek je iz aktivnega oglja (sintrani carbon block 0,3 mcr) in je namenjen proti  kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode in zadrži vse trdne delce, ki so večji od 0,3 mcr. Vložek dovoljuje pretok cca. 4 m3 vode, nato ga je potrebno zamenjati z novim.


Priključki vhodni in izhodni čistilnika vode so R 3/8. Mehanski filter vložek je potrebno zamenjati na vsakih 6 mesecev. Vložek filtra aktivno oglje pa je potrebno zamenjati najmanj na vsakih 12 mesecev ali najmanj po porabi 4m3 porabljene vode.

Tehnične karakteristike:

 • dvojno ohišje filtra,

 • mehanski vložek filtra 5 mcr.

 • vložek filtra aktivno oglje (aktiv carbon 0,3 mcr),

 • stenski nosilec filtra z vijačnim materialom,

 • ključ za zategovanje in odvijačenje filter lonca,

 • vijaki za privijačenje nosilca filtra na glavo filtra.

 • samostojna pipa,

 • razdelilec z ventilom,

 • mehke cevi.


Navodila za montažo in uporabo si laho presnamete tukaj.


PODPULTNI ČISTILNIK VODE BRAVO HF – mikrobiološka zaščita

Je idealna rešitev za mikrobiološko zaščito pitne vode. Napravo lahko vgradite pod kuhinjski pult in je namenjena izključno za pitno vodo ali vodo, ki se uporablja pri kuhanju in pripravi le-te.
Čistilnik pitne vode je sestavljen iz dvojnega ohišja v katerem sta nameščena dva kvalitetna filter vložka.

- prvi filter vložek je mehanski z propustnostjo 5 mcr. Namenjen je za zaščito proti mulju, raznim usedlinam, pesku, rji in proti vsem trdnim delcem, kateri so večji od 5 mcr.
- drugi filter vložek je zunanji del vložka iz aktivno oglje (sintrani carbon block ) in je namenjenza zaščito proti: kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode in zadrži vse trdne delce, ki so večji od 0,3 mcr.
- notranji del vložka je izdelan iz iz votlih vlaqken kapilarne membrane 0,15 mcr.

Je idealna mikrobiološka zaščita vode proti :E.coli , Salmonella , v. Cholerae, Legionella, in hkrati zadrži vse trdne delce , ki so večji od 0,15 mcr.
Vložek dovoljuje pretok cca. 4 m3 vode, nato ga je potrebno zamenjati z novim.

Priključki vhodni in izhodni čistilnika vode so R 3/8. Mehanski filter vložek je potrebno zamenjati na vsakih 6 mesecev.
Vložek filtra CA – SE HF SX pa je potrebno zamenjati najmanj na vsakih 6 mesecev ali najmanj po porabi 4m3 porabljene vode.

Kot celota podpultnega čistilnika vode so:
- dvojno ohišje filtra,
- mehanski vložek filtra 5 mcr.
- vložek filtra CA – SE HF SX z aktivnim ogljem in v sredini nameščeno votlo kapilarno membrano 0,15 mcr.
- stenski nosilec filtra z vijačnim materialom,
- ključ za zategovanje in odvijačenje filter lonca,
- vijaki za privijačenje nosilca filtra na glavo filtra.
- samostojna pipa,
- razdelilec z ventilom,
- in cevovodi.

Filter lahko instalirate tudi direktno na že obtoječo pipo.


TRIO PODPULTNI ČISTILNIK VODE DIREKT - HF – mikrobiološka zaščita

Je idealna rešitev za mikrobiološko zaščito pitne vode. Napravo lahko vgradite pod kuhinjski pult in je namenjena izključno za pitno vodo ali vodo, ki se uporablja pri kuhanju in pripravi le-te. Filter je uporaben tudi za laboratorijske namene in zdravstbvene institucije. Čistilnik pitne vode je sestavljen iz trojnega ohišja v katerem sta nameščeni trije kvalitetni filter ni vložki.

- prvi filter vložek je mehanski z propustnostjo 5 mcr. Namenjen je za zaščito proti mulju, raznim usedlinam, pesku, rji in proti vsem trdnim delcem, kateri so večji od 5 mcr.
- drugi filter vložek matrixk +Pb1 0,5 mikrona je namenjen zaščiti proti težkim kovinam in zadrži vse večje mehanske delce v vodi, ki so večji od 0,5 mcr.

- tretji filter vložek je zunanji del vložka iz aktivno oglje (sintrani carbon block ) in je namenjenza zaščito proti: kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode in zadrži vse trdne delce, ki so večji od 0,3 mcr.

Je idealna mikrobiološka zaščita vode proti :E.coli , Salmonella , v. Cholerae, Legionella, in hkrati zadrži vse trdne delce , ki so večji od 0,15 mcr.


Vložek dovoljuje pretok cca. 4 m3 vode, nato ga je potrebno zamenjati z novim.

Priključki vhodni in izhodni čistilnika vode so R 3/8, R1/4. Mehanski filter vložek je potrebno zamenjati na vsakih 6 mesecev.


Vložek filtra CA – SE HF SX pa je potrebno zamenjati najmanj na vsakih 6 mesecev ali najmanj po porabi 4m3 porabljene vode.

Kot celota podpultnega čistilnika vode so:
- trojno ohišje filtra,
- mehanski vložek filtra 5 mcr.

- vložek filtra matrikx + Pb1 0,5 mcr
- vložek filtra CA – SE HF SX z aktivnim ogljem in v sredini nameščeno votlo kapilarno membrano 0,15 mcr.
- stenski nosilec filtra z vijačnim materialom,
- ključ za zategovanje in odvijačenje filter lonca,
- vijaki za privijačenje nosilca filtra na glavo filtra.

Filter lahko instalirate tudi direktno na že obtoječo pipo. Filter je uporaben tudi za laboratorijske namene in zdravstbvene institucije.

 

Posebna izvedba - mobilna enota za filtriranje vode za avtodome in plovila, Bravo DP. Maksimalni pritisk vode je 8 bar, maksimalna temeparture vode je 45 stopinj celzija.

 

Shema montaže podpultnih filtrov iz družine Bravo (Mono, 20, Trio)


Reverezna (povratna) osmoza OASIS

reverzna (povratna) osmozaNaprave OASIS za vgradnjo pod pomivalno korito, ki delujejo na osnovi povratne osmoze, zagotavljajo čisto in dobro vodo na samem kraju uporabe. Povratna osmoza je najboljši način za čiščenje vode - odstranjevanje nečistoč, neprijetnih vonjev in okusa, nevarnih kemikalij, soli in tudi mikrobov, če jo uporabljamo v kombinaciji s svetilko za sterilizacijo s pomočjo UV žarkov.


OASIS je opremljen s posebno pipo, ki se pritrdi na umivalnik, iz katere priteka samo čista voda, primerna za pitje, kuhanje in pripravljanje jedi in pijač.


Standardne naprave OASIS tvorijo štiri enote:
1 – filter za nečistoče na začetku sistema
2 – aktivni ogleni filter na začetku sistema
3 – membrana za povratno osmozo
4 – aktivni ogleni filter na koncu sistema

Delovni pogoji:
Najnižji delovni tlak: 2 bar
Najvišji delovni tlak: 5 bar – 7 bar.)
Najvišja dovoljena temperatura: 45ºC
Najvišja TDS: 1500 ppm


Sistem QUICK-FIT BX
Ohišje in filtrirni vložki so priključeni s pomočjo edinstvenega sistema z dvojnim tesnilom za popolno zatesnitev in bolj varno in hitrejše priklapljanje. Vzdrževanje še nikoli ni bilo tako enostavno.

Enostavno: samo preprost gib za popolno prileganje
Hitro: nekaj sekund, in filtrirni vložek je že zamenjan

Model

Tip membrane (skladno z NSF)

Največja dnevna količina, (l)

Mere (mm)

Prostornina rezervoarja (l)

A

B

C

D

OASIS 200

Filmtec 36 GPD

140

450

390

355

300

19

OASIS 300

Filmtec 75 GPD

280

450

390

355

300

19

 


Nadpultni čistilnik vode z vložkom (Depural)

Dvojno ali enojno ohišje filtra. S pomočjo gibljive cevi se namesti cev filtra na že obstoječo kuhinjsko pipo. Možna vgradnja različnih tipov vložkov filtra – odvisno od onesnaženosti vode.

 

 

 

 

 


Siroflex pipni filter za vodo z meh. vložkom in vložkom aktivno oglje

Pipni filter za vodo s filter vložkom Siroflex Uni 3-a

Namen uporabe: zaščita proti kloru, izboljša vonj in okus vode, zaščita proti mehanskim delcem v vodi. Vložek aktivno oglje je potrebno zamenjati na 3 mesece.

Nadomestni filterni vložek

Aktivnemu oglju v filtru za vodo UNI 3-A in v nadomestnih vložkih so dodani ustrezni dodatki, ki preprečujejo razvoj bakterijske flore.

Življenjska doba filtrirnega vložka je odvisna od značilnosti in količine vode, ki jo filtriramo, vendar pa v nobenem primeru ni daljša od 3 mesecev.

Pripročamo, da si datum poteka življenjske dobe zabeležite na nalepko in jo nalepite na filtrirni vložek. Ne smete pozabiti odstraniti majhega črnega čepa.

 

Sestavni deli kompleta:

Montaža:

 

 

 

 

 

 

 


Filter za tuš - prho

Filtrirno sredstvo je sintrano aktivno oglje 10 mcr.Filter za tuš (prho)
Uporablja se za zaščito proti kloru in za ostale organske vsebine, ki se nahajajo v vodi
kot so :
- pesticidi,
- insekticidi,
- klor,
- trdni delci večji od 10 mcr , rji v vodi, apnencu,
- izboljša vonj in okus vode in deluje anti korozijsko.

Vložek za vodo sintrano (karbon block ) aktivno oglje, je potrebno zamenjati na vsakih 3 do 6 mesecev.

Max. obratovalna temperatura filtra je pri vodi 45 stopinj celzija.
Max. Obratovalni tlak je 4 bare.
Montažo naj izvede strokovno usposobljena oseba.


Ekom d.o.o., Industrijska cesta 5, SI - 1290 Grosuplje
telefon +386 1 786 47 55, +386 1 786 10 81 | faks +386 1 786 47 54 | gsm 041 627 719
www.ekom.si | email: ekom@siol.net

produkcija Ecetera d.o.o.