BravoMAX – avtomatski samočistilni filter

Odstrani nečistoče, kot so pesek, ostanki rje in ostale trdne delce, ki lahko poškodujejo vodovodno omrežje in gospodinjske aparate (cevi, ventili, pipe, pralni stroji, itd.). Vgradnje zaščitnega filtra je preprosta in učinkovita rešitev, da se izognemo težavam, ki bi posledično nastale. BravoMAX A je avtomatski samočistilni filter s krtačami za čiščenje filtrirnega vložka. Filter vsebuje merilnik tlaka za preverjanje padca tlaka čez filtrni vložek. BravoMAX A je zasnovan s standardno filtracijo 150 mikronov, ki odstrani grobe mehanske delce iz vode in preprečuje poškodovanje sistema.

BravoMAX A je v celoti izdelan in nerjavečega jekla. Filtrirni vložek, ki je prav tako iz nerjavečega jekla je zasnovan tako, da je odporen na mehanske udarce in tlak, ki bi lahko povzročil deformacijo vložka. BravoMAX A je idealna rešiteva za filtracijo večjega pretoka vode. Standardna filtracija BravoMAX A filtra je 150 mikronov; druge filtracije (100 in 200 mikronov) so na vodljo po naročilu. BravoMAX A je na voljo z navojem ali prirobnično povezavo. BravoMAX A je opremljen z dvema merilcoma tlaka za nadzor nad padcem tlaka čez filrirni vložek, ki omogoča enostavno določanje stopnje zamašitve vložka.

BravoMAX A je na voljo v dveh različicah:

  • BravoMAX A – kratek cikel čiščenja (nastavljiv interval čiščenja: vsakih 2-4-6-8 ur);
  • BravoMAX A – cikel dolgega čiščenja ( nastavljiv interval čiščenja: vsakih 12-24-36-48 ur)

​Poraba vode za vsako pranje je 6 litrov (pri 3 bar). BravoMAX A zahteva električno napajanje (220V/50Hz). Poleg tega je BravoMAX A opremljen s črnim gumbom, ki omogoča ročni zagon cikla pranja, kadarkoli je to potrebno in izhodnim signalom, ki se lahko uporablja za črpalke, elektro magnetni ventil, alarm, itd.

POSTOPEK FILTRACIJE

Voda vstopa v BravoMAX A iz zunanje strani filtrirnega vložka proti notranji. BravoMAX A je avtomatski samočistilni filter z elektronsko krmilno ploščo, ki avtomatsko zažene čiščenje filtra. Inovativni cikel čiščenja je sestavljen iz dveh dejanj: ščetkanje filtrirnega vložka in odpiranje izpustnega ventila, ki ustvarja tangencialni tok visoke hitrosti, ki odstrani vse nečistoče, nabrane v filtrirni posodi. Ta metoda omogoča temeljito čiščenje tako filtrirnega vložka kot filtrirne posode. Čiščenje filtra se zažene samodejno preko elektronske krmilne plošče ko padec tlaka čez filtrirni vložek doseže predhodno nastavljeno vrednost ali po vnaprej nastavljenim časovnim intervalom.

NAMESTITEV

Standardna različica BravoMAX A je dobavljena z dovodom na levi in izhodno povezavo na desni strani. V primeru, da potrebujete povezavo obrnjeno prosimo, da to navedete v naročilu.

Namestitev naj na ustreznem mestu izvede strokovno usposobljena oseba. BravoMAX A je potrebno namestiti na dotok hladne vode, pred napravami, da bodo le-te ustrezno zaščitene. Filter ni namenjen filtriranju vroče vode. Namestitve naj se izvede v obvodnem vodu.

OPOZORILO

Čistilni in samočistilni filtri so zaščitni filtri in niso primerni za filtracijo vode, ki vsebuje mulj, velike količine peska, itd. V teh primerih je potrebno uporabiti filter drugačne vrste.

SKICA Z NAVOJEM

SKICA S PRIROBNICO