PRIZMATIČNI MAGNETNI NEVTRALIZATOR

 • Majhne vgradne dimenzije.
 • Enostavna montaža.
 • Naprava ne onesnažuje okolja.
 • Odprava vodnega kamna brez energije.
 • 70 % zmanjšano nabiranje vodnega kamna, brez uporabe kemičnih sredstev.

OPIS

Prizmatično fizikalna magnetna naprava je namenjena za nevtralizacijo vodnega kamna. Montaža je enostavna, brez poseganja v vodovodno instalacijo. Magnetno napravo enostavno namestimo na zunanji del cevi in jo rahlo privijačimo. Vgradnja je možna takoj za vodno uro pri vhodu v hišo ali neposredno pred potrošnikom, kot so bojler, pomivalni stroj, pralni stroj, kotli za centralno ogrevanje, kavni aparati in podobno.

PREDNOSTI:

 • enostavna montaža,
 • deluje brez električne energije,
 • brez kemičnih sredstev.

NARAVNA TRDOTA VODE

Vodna podtalnica vsebuje razne rudninske snovi in minerale. Navadno največ kalcija in magnezija, tako vodo imenujemo »trda«. Trda voda vsebuje različno število prostih ionov kalcija in magnezija (trde soli). Trdoto vode merimo v trdotnih stopinjah (nemških ali francoskih). Nemška trdotna stopinja pomeni, da se nahaja v litru vode 28 mg kalcijevega oksida, ali 24 mg magnezijevega oksida, oz. mili ekvivalentov vseh snovi na 1 liter vode.

POSLEDICE NASTAJANJA VODNEGA KAMNA

Nalaganje vodnega kamna na stenah cevi, v rezervoarjih in na grelcih, povzroča velike stroške zaradi poškodb na vodnih napravah. Znatno se poveča tudi poraba energije za ogrevanje. Z debelino plasti vodnega kamna raste tudi porabael. energije. Poleg tega povzroča nastajanje vodnega kamna težave v industriji, v tehnoloških procesih.

PREPREČITEV NASTAJANJA VODNEGA KAMNA

Nalaganje vodnega kamna na stenah cevi, v rezervoarjih in na grelcih, povzroča velike stroške zaradi poškodb na vodnih napravah. Znatno se poveča tudi poraba energije za ogrevanje. Z debelino plasti vodnega kamna raste tudi porabael. energije. Poleg tega povzroča nastajanje vodnega kamna težave v industriji, v tehnoloških procesih.

DOSEŽENI REZULTATI

 • 70 % zmanjšano nabiranje vodnega kamna, brez uporabe kemičnih sredstev.
 • Odprava vodnega kamna brez energije.
 • Naprava ne onesnažuje okolja.
 • Majhne dimenzije.
 • Enostavna montaža.

DELOVANJE NAPRAVE

Pod vplivom magnetnega polja, skozi katerega se pretaka voda, se struktura kristalov trdih snovi spremeni tako, da se nanje začnejo vezati molekule vode, kot priveski. Privešene delce nosi voda s seboj po ceveh in po celotnem vodnem sistemu. Pod pritiskom v zaprtem sistemu (prostoru), pa se ti delci izločijo (aragonit). Z magnetnimi nevtralizatorji vodnega kamna so doseženi odlični rezultati na različnih področjih uporabe. Priporočamo, da pred nevtralizator vgradite mehanski filter. Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na razpolago.

Filter za vodo iz plastike in medenine in sestavni deli teh materialov, ki imajo kontakt s pitno vodo so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro.

PRIZMATIČNA FIZIKALNA NAPRAVA ZA NEVTRALIZACIJO VODNEGA KAMNA

ZAKAJ MORAMO PITNO VODO DODATNO OBDELATI?

Komunalna podjetja, ki zagotavljajo pitno vodo v nemško govorečih območjih, vodo obdelujejo v skladu z nemškimi predpisi za pitno vodo in izpolnjujejo vse zahteve za uživanje N. 1. Čeprav manj kot 6 % pitne vode porabimo za pripravo živil, so v vsakem litru prisotni življenjsko pomembni minerali.

Imate trdo vodo?

Če je odgovor pritrdilen, nimate nezdrave vode, ampak vodo, ki je bogata z minerali, ki so pomembni elementi v naravi. Čeprav trda voda ne škoduje ljudem, je za tehnično opremo v kopalnici in kuhinji ter grelnike sanitarne vode (bojlerje) velika težava. V vodi raztopljeni minerali povzročajo trdovratne obloge v ceveh, grelcih kuhinjskih aparatov, grelnikih vode (bojlerjih), na tuših, keramiki ter kopalniških in kuhinjskih armaturah … Apnenec in rja poškodujeta vodovodne sisteme. Nalaganje oblog povzroča korozijo in točkasto nažiranje ter posledično veliko škodo in draga popravila. Kavni avtomati in grelniki posode v pralnih strojih poapnijo. Tako izgubimo veliko energije. Grelniki v grelnikih za vodo (bojlerji) z oblogami potrebujejo za segretje vode veliko časa, pri tem pa stroški hitro rastejo. Poleg tega na armaturah in ploščicah ostanejo apnenčasti madeži, ki gospodinjam povzročajo slabo voljo in delo. Za čiščenje je potrebna uporaba agresivnih čistilnih sredstev, ki so draga in slabo vplivajo na okolje. Z uporabo inovativne tehnologije lahko prihranite denar in živce ter hkrati poskrbite za bolj čisto okolje. Tehnično učinkovitost izdelka smo večkrat testirali oz. preizkusili. Ko voda teče skozi magnetno polje se apnenčasti ioni v vodi nevtralizirajo, površinska napetost pa se zmanjša. Kristalna struktura v vodi raztopljenega apnenca se spremeni – kalcijev bikarbonat se pretvori v kalcijev karbonat. Ioni s spremenjeno kristalno strukturo izgubijo sposobnost vezave, še vedno pa so prisotni v vodi kot vitalni minerali elementov v sledeh. V tem procesu se sprosti tudi ogljikov dioksid in se med kroženjem vode kopiči v apnu. To upočasni proces rjavenja.

Naša naprava ne vpliva na kemično sestavo pitne vode!

Apno ostane v vodi. Okus in sestavine vode se ne spremenijo. S spreminjanjem molekularne strukture apnenec izgubi le svojo adhezivno lastnost. To omogoča enostavno čiščenje.

KORISTI DODATNEGA ČIŠČENJA VODE:

 • VARČEVANJE ENERGIJE IN DENARJA
  Že 1 mm debela plast vodnega kamna na grelnih elementih (grelna vijačnica na grelcu (bojlerju) ali pralnemu stroju), poveča porabo energije za 15–20 %. Izguba tlaka in višja napetost v cevnih sistemih zaradi obrabe opreme in preobremenitve skrajša življenjsko dobo naprav in napeljave ter nas prisili v izvedbo dragih popravil.
 • PRIHRANEK PRI PRANJU, ČIŠČENJU IN ČISTILIH
  Kmalu po vgradnji tehnološke naprave se občuti sprememba vode – voda postane mehka. Za čistila boste plačali le cca. polovico prejšnjega zneska. Pomembno je, da pri tem ne boste le privarčevali, ampak tudi razbremenili naše okolje.
 • IZBOLJŠA OKUS VODE
  Mehka voda absorbira okuse veliko bolje od trde vode. Končno boste lahko okusili pravi okus kave in čaja.
 • ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE: sanitarnih armatur, porcelana, nerjavečega jekla itd.
  Mehka voda je idealna za pomivanje posode in kristalnega stekla. Obloge vodnega kamna na armaturah, tuših in razpršilnikih bodo izginile. Usedline vodnega kamna na površinah se očisti enostavno – brez napora.

OPOMBE

Na ceveh oz. delih, ki so na poti pretoka vode, se obloge ne nabirajo.

Sprva boste opazili večje količine vodnega kamna, ki ga odstranite z mrežico. To je normalno in pomeni začetek delovanja. Te porozne ostanke lahko zlahka odstranite. Čistočo mrežice dobro preverite (na primer: filter v pralnem stroju).

Ostanke vodnega kamna je treba odstraniti v roku enega tedna. V nasprotnem primeru se kristalna struktura vrne v prvotno obliko, ki jo je težko odstraniti.

Test (preverite učinkovitost tehnike)

 1. V kuhinjski lonec nalijte 2–3 l vode in jo pustite, da izpari.
 2. Ko voda izpari boste na dnu lonca opazili tanko plast vodnega kamna (bela usedlina), ki jo boste enostavno obrisali.
Naziv
Dimenzije AxBxC [mm]
Koda izdelka
Prizmamag R 1/2-R3/4
150x70x61
3830017082242
Prizmamag R1-R6/4
195x95x87
3830017082259