EKO BY PASS – TWIN-SAM

UPORABA

Več funkcijska glava filtra vam omogoča normalno filtracijo vode, bypass vzdrževanje, zaprtje vode in povratno izpiranje brez namestitve dodatnih ventilov. Glava filtra omogoča tudi nastavitev v pozicijo glave BY – PASS, da pretok vode poteka mimo filter vložka. Glavo lahko postavite tudi v položaj, ki onemogoča pretok vode na vhodni strani in izhodni strani filtra.

OPIS

V prvem loncu filtra je nameščen mehanski vložek filtra 60 mcr. Filter ima na spodnjem delu prvega lonca nameščen kroglični ventil, katerega se vsaj enkrat na mesec odpre tako, da odstranimo trdne delce, ki se nahajajo v samem filtru. Izpiranje filter vložka izvedemo na naslednji način: Odpremo kroglični ventil na dnu lonca filtra in izpustimo trdne delce ki so na dnu lonca filtra. Mehanski vložek filtra zadrži vse trdne delce v vodi, ki so večji od 60 mikronov.

Magnetni nevtralizator je nameščen v sredini drugega lonca in filter vložka. Deluje na principu magnetnega polja visoko energetskih trajnih magnetov. Uspešno deluje brez kemičnega vpliva na vodo. Odpravlja nalaganje vodnega kamna, korozijo železa in hkrati še razkraja obstoječi vodni kamen na napeljavah in napravah za vodo (onemogoča vezavo).

Vložek filtra aktivno oglje CB (carbon block) zadrži vse trdne delce v vodi večje od 10 mikronov (pesek, mulj, opilki) in je idealna zaščita proti: kloru, pesticidom, insekticidom, izboljša vonj in okus vode. Uporablja se za pitno vodo, kot tudi za vodo, ki je namenjena za tehnološko uporabo. Ščiti armature, vodovodno napeljavo, pipe in naprave za gospodinjstvo, industrijo, farmacijo, grelna telesa itd.

VZDRŽEVANJE IN VGRADNJA

Montažo naj izvede strokovno usposobljena oseba. Ob montaži je potrebno filter tesniti s teflonom. Montiramo ga lahko neposredno za vodomerom ali pa pred samimi uporabniki vode. Obvezna je uporaba gibljivih cevi!

V primeru visokega tlaka v vodovodnem sistemu in morebitnem nihanju je potrebno namestiti ventil za uravnavanje tlaka z manometrom. V primeru, da se filter namesti za vodno črpalko ali da je za filtrom nameščeno grelno telo, je potrebno za filtrom namestiti proti povratni ventil.

Če vam lonec filtra pade na tla ga je potrebno kljub nevidnim poškodbam zamenjati z novim, saj lahko pride do mikro poškodb, ki so na očesu nevidne.

Po montaži filtra ali po menjavi vložkov pustite vodo teči v iztok 5-7 minut, šele nato lahko vodo uporabite. Filter za vodo iz plastike in medenine in sestavni deli teh materialov, ki imajo kontakt s pitno vodo so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro.

Filter za vodo iz plastike in medenine in sestavni deli teh materialov, ki imajo kontakt s pitno vodo so izdelani v skladu z direktivo 80/778/EEC za uživanje in proizvodno proceduro.

DVOJNI HIŠNI FILTER ZA VODO Z MAGNETNIM NEVTRALIZATORJEM VODNEGA KAMNA

 • Priključki filtrov so: 19,05 mm (3/4”), 25,4 mm (1”)
 • Max. delovna temperatura: 30° C
 • Max. delovni tlak pri hladni vodi: 7 barov
 • Tesnenje: O-ringom

TEHNIČNI PODATKI

Priključek Mere [mm] Pretok [l/h] Koda izdelka
R 3/4 (19,04mm) 450x280x130 1500 3830017087377
R1 (25,4mm) 450x280x130 2000 3830017087384

PREDNOSTI FILTRA

 • Dvojni hišni filter z sistemom BYPASS
 • Dvostopenjska filtracija delcev velikosti 50 in 10 mcr
 • Enostavna montaža,
 • Ob montaži namestitev ventilov pred in za filtrom ni potrebna,
 • Izdelava by – passa ni potrebna saj je vgrajen v več funkcijski glavi filtra,
 • Pipica nameščena na dnu lonca omogoča izpiranje vložka brez odpiranja ohišja in s tem podaljšuje življenjsko dobo filter vložka.
 • Magnetni nevtralizator odpravlja nabiranje vodnega kamna, korozijo železa in razkraja obstoječi vodni kamen na napeljavah in napravah za vodo.
 • Vložek z aktivnim ogljem deluje kot zaščita proti kloru, pesticidom in insekticidom

NADOMESTNI FILTRNI VLOŽKI

Mehanski vložek z mrežico

 • stopnja filtracije: 60mcr
 • koda: 3830017082822

Vložek aktivno oglje

 • stopnja filtracije: 5mcr
 • Zaščita proti kloru, pesticidom,insekticodom…
 • koda: 3830017080903

NASTAVITVE

1. Normalen način: filtriranje vode

Da bi sprožili filtriranje BY-PASS sistema v filtracijskem načinu, obrnite gumb za izbiro tako, da bodo simboli na zgornji sliki poravnani s puščicami na modrem ohišju, ki označujejo pretok vode. Na izhodu dobimo filtrirano vodo.

2. Vzdrževanje: BY-PASS

Za vzpostavitev BY-PASS funkcije je potrebno gumb za izbiro obrniti v smeri urinega kazalca tako, da se zgornji simbol poravna s puščicami na ohišju, ki označujejo smer vodnega toka. Na izhodu filtra priteka nefiltrirana voda, ohišje nima stika z vodo.

3. Zaprto

Za način zaprtja je potrebno gumb za izbiro obrniti tako, da je zgornji simbol poravnan spuščicami na ohišju, ki prikazujejo smer vodnega toka.

Dovodna pot je zaprta. Notranji pritisk je zmanjšan s pomočjo pipice na dnu lonca. Ob menjavi položaja ponovno zapremo pipico.

3. Zaprto

Za način zaprtja je potrebno gumb za izbiro obrniti tako, da je zgornji simbol poravnan spuščicami na ohišju, ki prikazujejo smer vodnega toka. Dovodna pot je zaprta. Notranji pritisk je zmanjšan s pomočjo pipice na dnu lonca. Ob menjavi položaja ponovno zapremo pipico.